da Vinci – släng dig i väggen!

Om knappa 2 veckor är det dags för tenta i kursen Maskinkomponenter där vi räknar på bromsar, växlar, kopplingar och olika förband. Men förutom att kunna räkna på grejorna måste vi även kunna identifiera ett gäng olika maskinelement genom att kolla på CAD-ritningar i genomskärning. Det är min svaga punkt. Genomskärningsritningar säger mig nada. Så idag har jag plockat fram varenda färgpenna jag äger och lekt da Vinci hela eftermiddagen (med mycket hjälp av min pojkvän som kan allt om bilar). Inte så pjåkigt, eller vad säger ni?

4 Comments

 1. Challe said:

  Kan tänka mig att Martin är till hjälp där, kommer fortfarande ihåg hans bilprojekt i trean…

  Gillar bloggen förresten, gör att jag får en aning om vad alla som går mekanik här håller på med också! 🙂

  Sunday, 6 March 2011, 18:57
  Reply
 2. Kim said:

  Den trimmade bilmotorn ja? Den har jag hört mycket om 🙂
  Kul att du gillar bloggen, läser din av samma anledning, kul att ha koll på vad andra ingenjörer pysslar med!

  Sunday, 6 March 2011, 22:00
  Reply
 3. Ingrid said:

  Snitsigt 🙂

  Monday, 7 March 2011, 11:54
  Reply
 4. Annbritt said:

  Ahaa, så det är därför det står “vetenskap och konst” i KTH logga? Verkar dock som om ni behöver arbeta lite mer på “konst”-biten….

  Monday, 7 March 2011, 12:13
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.