Ända in i kaklet

Den här veckan har hela årskurs 3 på Maskinteknik suttit inträngda i datasalar med något närmast maniskt i blicken. Varför undrar ni? Projektdeadline i kursen Konstruktion svarar jag. Projektet har bestått i att, i grupper om 6, från scratch ta fram koncept och detaljlösningar för ett banracingfordon (gokart). Helt klart en av de roligaste kurserna hittills eftersom det är en implementeringskurs, dvs fokus ligger på att använda redan tillgodogjord kunskap, inte att lära sig helt nya grejer.
Själv hamnade jag i delgruppen drivlina (man jobbar 2 och 2 inom de stora grupperna), dvs växel, centrifugalkoppling och accelerationsförlopp. Sjukt spännande men tidskrävande och svårt också. Därför blev det, som Ingrid skvallrade om, ett 16 timmarspass igår. Kan låta hemskt men med bra mat och många roliga/övertrötta maskinare i samma datasal blir det faktiskt riktigt roligt!

Idag blir det ytterligare en monsterdag innan jag kan gå på välförtjänt helg som denna gången innebär både fest på Nobel Night Cap och att se Bounce Benkes Svansjön. Som jag längtar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.