Att ladda om och hitta motivationen

Mellan perioder och precis efter tentorna är det ibland, i alla fall för mig, snudd på omöjligt att hitta motivationen och orken att starta upp en ny period. Hjärnan känns som tuggummi och sovunderskottet tycks mig oändligt stort. Då gäller det mer än någonsin att lägga den lilla energi du har kvar på saker du älskar. Vare sig det är macarons-bak, träning, mekande i garaget, läsning eller resor. Gör det bara!

I vintras var jag tröttare än tröttast. Hösten hade tagit hårt på krafterna med många sena kvällar och för mycket stress på grund av för dåligt planerande och svårigheter att ligga i fas. Jag hade noll lust med allt. Min räddning blev en två veckor lång resa till Goa i Indien med min pojkvän och innan vi börjar hela “vart fick du pengar ifrån, ska inte du föreställa vara en fattig student?!“-diskussionen så kan jag meddela att fördelen med att vara just student är att kunna resa obekväma tider på året när priserna är betydligt trevligare. Vi fick hela resan: flyg, boende och mat för under 8000 kr var – galet jag vet och så värt blodpuddingen som följde. Jag har nog aldrig känt mig så utvilad, peppad och redo att sätta igång med plugget igen. Därmed inte sagt att en tvåveckorsresa är din enda utväg, dra ihop ett kompisgäng och kör gokart, baka lyxiga cupcakes, festa med dina galnaste kompisar, gå ut och ät, hyr DVDer i överflöd, läs den där boken du tänkt läsa sedan i somras, träffa familj och bjud hem dig själv på familjemiddagar (gott och gratis!).

Du kommer att inse att energin magiskt smugit sig tillbaka när kurserna väl börjar, jag lovar, och som Ingrid skriver om här är det ett utmärkt tips att dra en rejäl repa i Kårbokhandeln innan nästa period börjar. Köp nya pärmar, block, pennor och klisterlappar, det må låta som ett banalt tips men det hjälper!

2 Replies to “Att ladda om och hitta motivationen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.