Att vara sektionsaktiv

Är något av det roligaste med att gå på KTH. Maskinsektionen speciellt har en lång historia av spektakulär Phösning (inskolningen i ettan), kritikerrosat Jubelspex (boka biljetter till årets spex här) och numera en Studienämnd att räkna med.

Och just det här inlägget tänkte jag ägna åt min älskade Studienämnd. De senaste 2 åren har vi växt så det knakat och gått från ca 15 till närmre 35 personer – underbart! Det gör oss idag till KTHs största och även mest inflytelserika Studienämnd. Det finns kort sagt inte ett utbildningsanknytet möte på ITM (skolan mitt program tillhör), Kåren eller centrala KTH som vi inte deltar i. Överallt där vi kan påverka vår utbildning, förbättra kurser, byta ut föreläsare eller ordna bättre föreläsningssalar finns vi med på ett hörn och jag kan med stolthet i rösten meddela att det har hänt mycket sedan jag började ettan. Vi har bytt matteföreläsare i Envariabelanalys och Flervariabelanalys med strålande resultat, årets ettor har både skrivit bättre på tentan och varit mycket nöjda med undervisningen (till skillnad från hur det lät när min årskull gjorde samma utvärdering!). Vi har även lagt om kurserna för att jämna ut arbetsbördan under året samt gjort ett gäng punktinsatser som att byta övningsassistenter och ordna extra räknestugor inför tentor.

Jag är så otroligt stolt över det arbetet vi bedriver i Studienämnden och jag kan inte annat än varmt rekommendera att gå med i din sektions studienämnd när eller om du väljer att börja på KTH. Ett handfastare sätt att påverka din utbildning går inte att hitta, dessutom är det guld värt att lära känna elever i högre årskurser som ofta har massa erfarenhet och konkreta tips att dela med sig av!

Just ikväll hade vi möte och har således de senaste 2,5 timmarna diskuterat kursupplägg, föreläsare, övningar, obligatoriska moment, arbetsbörda, KSar, tentaresultat, käkat pizza och skrattat. Det är alltid lika trevligt när vi träffas och även om alla förslag tyvärr inte alltid kan leda till en konkret förändring så är det ibland bara skönt att få gehör för sina idéer. För vi jobbar ju alla mot samma mål, att göra vårt program så bra det bara kan bli!

Därför är det med största glädje och förväntan jag imorgon förhoppningsvis skall väljas till Studienämndsordförande (jag har blivit förordad av valberedningen!). Så ni Maskinare som läser detta – kom på SM imorgon och gör era röster hörda!

4 Replies to “Att vara sektionsaktiv”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.