Deadline

Under vissa perioder på KTH har man mer tid än under andra. Så är det. Men hur mycket jag än vet detta överraskas jag fortfarande lika totalt ibland när en deadline helt plötsligt visar sin fula nuna. Just denna gången rör det sig om en rapportinlämning i en kurs jag tycker minst sagt illa om. Den har varit ostrukturerad, dålig upplagd, fattig på innehåll och haft mycket otydliga betygskriterier. Således sitter jag nu med en halvfärdig rapport i knät och vet varken ut eller in. Bör jag lägga allt krut på ritningarna, beredingen av detaljerna eller på själva texten? Ingen vet. Inte ens de som orkat bråka med föreläsaren om den uselt skrivna projektlydelsen (mig själv inkluderad).

Det hjälper ju inte direkt att jag legat däckad hela helgen i feber och hostattacker av Guds nåde.

Hur som, det är oklart vart jag vill komma med detta. Men jag antar att poängen är att man kan inte älska alla kurser (eller jo det finns säkert någon som älskat alla 120 poäng vi läst hittills) och det är helt ok. Det kommer att finnas kurser som får dig att sitta uppe till 01.00 på natten bara för att få räkna ett tal till och sen kommer det att finnas kurser (som denna) som du helt enkelt bara måste ta dig igenom.

Nyckeln är att inse detta och att tycka att det är ok. Det blir en bra civilingenjör av dig i alla fall, även om du inte älskade alla kurser. Jag lovar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.