FFLA-mingel i SingSing

Ikväll var jag iväg med två vänner på FFLAs (Future Female Leader Award) årliga mingel på KTH. Väldigt trevlig kväll. Nu går jag visserligen i fel årskurs (endast tjejer i årskurs 5 kan söka) men det var ändå kul att få ett smakprov och framför allt lite mer kött på benen inför att man själv kanske ska söka om något år eller två. För det är onekligen en chans man som kvinnlig ingenjör inte får missa!

Vi drar en kortis om FFLA för er som inte vet: FFLA är en tävling som går av stapeln varje år i KTHs regi tillsammans med ett antal partnerföretag. Alla kan nominera sig själva eller vänner och efter mycket jobb, intervjuande och svettande återstår 10 finalister som får åka iväg på spännande företagsbesök och verkligen lära känna företagen ordentligt. Därefter återstår mer blod, svett och tårar och till slut står en ensam kvinna kvar. Nu låter allt lite som America’s Next Top Model och det skulle man la kunna säga men priset i den här tävligen är ungefär en miljard gånger coolare. Nämligen ett skräddarsytt trainee-program hos 3 av partnerföretagen (vinnaren väljer vilka!) under kommande 1,5 år. Inte helt fel, eller hur?

Så om jag har några kvinnliga läsare som går årkurs 5 på KTH – sök för h-vete! Det kan inte mer än gå åt helvete (worst case!) och best case scenario vinner någon av er och får århundradets start på karriären! Och sluta vara sådär typiskt tjejiga och tänka saker som “men nej inte jag, jag är väl inte aaalls tillräckligt bra för att vinna det där“. Skit i det ni. Det är inte ni som ska avgöra det, de har en jury för det arbetet. Så det så 😉

Så, SÖK!

Jo, vill ni veta ännu mer så rekommenderar jag att spana in våra intervjuer med tidigare FFLA-vinnare, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.