Från 4GB till 8GB RAM på under 10 minuter

Seger!

Idag lekte jag datahacker och lyckades med att pilla upp baksidan på min MacBook, ta ut existerande RAM och peta i 8 GB nytt RAM utan att pajja hela datorn.

Om jag i ord kunde beskriva hur stolt jag är just nu!

Och glad över att jag besparade mig de 1500ish det skulle kostat mig om jag gjort allt detta via en Applebutik. Nu kom jag undan med 520kr! Inte illa för en i övrigt total n00b (nybörjare) på området!

4 Replies to “Från 4GB till 8GB RAM på under 10 minuter”

 1. Hej!
  Jag funderar i dagsläget på vilken linje jag ska välja. Har hela tiden varit inriktad på maskinteknik eftersom jag tycker att det verkar roligt och att det säkert skulle passa mig bra, men är osäker på om jag kan komma in där eller inte.Tyvärr är ju antagningspoängen höga och jag kanske inte har tillräckligt med poäng (19,12). Detta har gjort att jag sneglar lite på teknisk fysik eftersom jag tror att jag har en bättre chans att komma in där via intagningsproven. Har du någon erfarenhet om den sektionen? när man kikar runt verkar det ju som “den svåra linjen” men vad är egentligen skillnaderna?

  1. Hej Petra!
   Kul att du funderar på Maskinteknik. Jag är ju rysligt partisk men hursom, den tydligaste skillnaden mellan Maskinteknik och Teknisk Fysik är den teoretiska nivån. Ofta upplevs undervisningen ligga på en högre teoretisk nivå hos Fysik medan vi försöker jobba mer Maskinteknik-tillämpat hos oss. Så jag skulle kanske våga mig på att säga att den linjen kan uppfattas som snäppet knepigare stundtals (vi får se var Katarina svarar, haha).

   Sen är ju de absolut största fördelarna med Maskinteknik vår otroliga bredd (över 16 Masterprogram!) och vårt härliga sektionsliv – över 100 personer engagerar sig varje år i introveckorna (Phösningen) för ettan.

   Hoppas den informationen hjälpte lite! Och jag tycker absolut du ska sätta Maskinteknik högst upp när du söker, man vet ju aldrig! (:

   1. Japp! Jag tycker det verkar grymt skoj och hoppas jag kommer in! 🙂 Jag ville bara kolla lite alternativ, om man inte kommer in så att säga..

    Vad tyckte du var svårast i början?

    1. Oj, den är svår att svara på. Tempot tror jag. Jag hade tagit 3 år emellan och trots Tekniskt basår i Kista var jag fortfarande ovan vid att lägga så mycket tid på plugget. Men det hängde också ihop med min totala avsaknad av studieteknik. Det tog gott och väl ett år innan jag började hajja hur jag borde plugga (:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.