Matematik steg 3

 

Ibland när jag stannar upp mitt i en övning eller föreläsning och tittar ned på mina anteckningar blir jag alldeles full i skratt. Det ser ju inte riktigt klokt ut, bara en massa bokstäver, en hel del grekiska sådana dessutom! Hur kan detta faktiskt betyda något? Men samtidigt som jag garvar för mig själv blir jag oxå imponerad. Tänk vad jag lärt mig på de här 1,5 åren! Detta hade jag aldrig greppat innan jag började på KTH och nu läser jag det som om det vore en skönlitterär text! Det ligger verkligen mer sanning än man först kan tro i uttalandet att matematik är det enda sanna universella språket.

Och apropå att stanna upp så kan det vara bra att ta ett steg tillbaka ibland och tänka efter, framför allt när man kört fast och tycker att man inte förstått någonting, för jävlar vad man lär sig grejer!

 

2 Replies to “Matematik steg 3”

 1. Hejsan!

  Hittade hit till bloggen! Har sökt mängder för att försöka hitta en blogg av någon som läser det jag är nyfiken på.

  Är alltså intresserad av att börja plugga något liknande det du gör, men går fortfarande i funderingar kring om det verkligen skulle kunna vara någonting som passar mig. Något som man kommer att tänka på är ju …Huuur svårt är det egentligen, måste man vara värsta übersmart och sådär? Hur är det att plugga maskinteknik? Vad är svårast? Hur var kunskaperna innan?
  Många frågor, men jag hoppas på att få var på någon iaf! =)

  Ha det gott!

 2. Hej Petra!
  Va kul att du hittat hit och att du funderar på att plugga tekniskt! Exakt hur svårt det är att plugga på KTH är lite meckligt att svara på men såhär såg det ut för mig: sam/sam på gymnasiet med VG/MVG i matte och sedan basår på KTH.

  Eftersom jag inte gått natur på gymnasiet vet jag inte hur det ser ut med förkunskaper där men basåret/basterminen kan jag verkligen rekommendera, lärarna är mycket duktiga och det fokuseras mycket på moment som är viktiga för vidare studier på KTH (vilket jag märkt när jag jämfört med andra som inte gått basår). Den största skillnaden mellan gymnasium och KTH för mig var tiden jag var tvungen att lägga ned. Det går inte att sticka under stol med att det krävs mycket tid att plugga på KTH men samtidigt kan jag trösta dig med att det krävs mindre när man väl kommit in i “KTH-plugget”. Och framför allt vill jag trycka på att det absolut inte är omöjligt och NEJ man behöver inte vara någon Einstein för att klara detta, det handlar mycket mer om att vilja och orka försöka om och om igen tills det blir rätt!

  Vill du ha svar på fler frågor, släng iväg ett mejl till kimoberg@kth.se så svarar jag gärna på allt du undrar 🙂

  Kram /Kim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.