Termin 6 och halvfärdig civilingenjör!

Med start den här terminen är jag faktiskt halvfärdig civilingenjör – det ni! Som den gröna stapeln ovan visar har jag nu tagit 145,5 hp av 300 möjliga (dock är alla resultat från förra terminen ännu inte registerade, så stapeln ska upp i strax över 150).

Känns stort. Faktiskt. När jag började Tekniskt basår i Kista hösten 2008 kändes den här dagen mycket långt borta. Då var jag inte ens säker på att jag skulle söka vidare till teknis. Men. Här är jag. Halvfärdig civilingenjör inom maskinteknik med siktet just nu inställt på utlandstermin. Tänk vad man kan åstadkomma om man bara ger sig fan på’t.

Passade på att terminsregistrera mig när jag ändå loggat in på Mina Sidor. Termin 6 av 12 ska ta sin början.

Kommer att bli en tuff termin tror jag. Väntar som sagt fortfarande på resultat från två av förra terminens tentor så riktigt hur tuff är ännu oklart (vore sweet att slippa eventuella omtentor!). Men också sannolikt den roligaste hittills för nu äntligen är det dags för KEX (kandidatexamensarbete) och som blivande Mekatroniker hoppas jag innerligt på att få bygga någon typ av spexig robot! Förra året byggde de nämligen robotar på temat “Gör vardagssysslor lättare” och det resulterade i en hel uppsjö coola grejer, bl.a. en självgående dammsugare med tillhöranda dataspel (dammråttorna var fiender, hur genialiskt?!), en picknick-korg på hjul som följde efter dig med hjälp av ultraljudsteknik och mycket mycket mer.

Så ni kan ju hajja att jag är taggad? Jag menar, vem vill inte få chansen att bygga en alldeles egen robot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.