Det här med Masterval

..är sannerligen inte det enklaste. Fy sjutton. I början av tvåan var jag helt övertygad om att detta skulle bli relativt enkelt. Att det lixom skulle göra sig av sig självt. Helt plötsligt när jag satt där framför studera.nu så skulle jag bara veta.

Men, som de flesta av er säkert redan listat ut så fungerar det sällan på det sättet. Jag om någon borde ju veta. Varken KTH-basåret eller Maskin var beslut som kom av sig själva och kändes självklara, de var egentligen mer chansningar – lyckade sådana i och för sig. Därför borde jag väl lärt mig att sluta hoppas? Men nej, icke.

Hur Kandidat, Bachelor, Magister och Master hänger ihop

Så nu sitter jag här och funderar och hoppas och vill så gärna att ett beslut bara ska uppenbara sig. Men i väntan på denna uppenbarelse har jag de senaste veckorna nätverkat, intervjuat, frågat och snudd på stalkat diverse människor i högre årskurser på Maskin. Allt i hopp om att de skall avslöja något som får valet att framstå som självklart.

Även detta resulterade i katastrof. Alla är ju nöjda. Så hopplöst Svensson-mellanmjölkslandet-jantelag-nöjda. Alla älskar sina Masterprogram. Ena sekunden är jag övertygad om att Hållfasthetslära är helt rätt för mig, för att i nästa stund tappa hakan inför allt übercoolt jag kan göra om jag väljer Mekatronik.

Hjälp. Mig. Någon.

Men. Det finns ljus i tunneln. Jag har lyckats koka ned antalet möjliga Masters från 16 till 2. Inte illa med tanke på ovanstående. Det står alltså just nu mellan IPUIntegrerad Produktutveckling och Mekatronik (här och här kan ni läsa mer). Den ena är lite en variant av den andra. Mekatronik är snävare än IPU och som klar civilingenjör har jag verkligen fördjupat mig i något ordentligt, vilket lockar efter alla år med översiktskunskaper, medan på IPU blir jag bredare och inte lika überbra på något speciellt. Merde. Jag vet verkligen inte vad jag vill och ibland spökar gamla tankar om huruvida jag klarar av detta. Mekatronik anses vara en av KTHs tuffaste Mastrar, den kräver minst sagt mycket av dig som teknolog men samtidigt så får man ju lära sig så otroligt mycket! Därmed inte sagt att IPU är lätt (ha!) men arbetsbördan sägs i alla fall vara mer jämt fördelad.

Nej, den här karamellen får jag suga på lite till. Fortsättning följer.

4 Replies to “Det här med Masterval”

  1. Stackars er som måste välja inriktning nu 🙂 men det verkar vara två intressanta val du står mellan! Jag kan nog tyvärr inte hjälpa dig, då jag själv är intresserad av kärnenergiprogrammet !

  2. Jag antar att du redan läst alla kursbeskrivningar? Det gjorde jag och då blev allting klart som korvspad, jag kände hur tydligt som helst vilka kurser jag bara mååååste läsa. Sen vad man kan jobba med, det får väl lösa sig senare=)

    1. @ Herr Olsson: Korrekt. Det är mycket synd om oss Maskinare och då i synnerhet om mig 😉
      Ang kärnenergi så tycker även jag att det verkar spännande men inget för mig dessvärre 🙂

      @ Katarina: Japp, läst om varenda kurs och saken klarnade icke. Tyvärr. Men tack för tipset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.