Fröken Ordförande?

Blivande Fröken Ordförande?

Sedan några dagar tillbaka är det officiellt att jag, Kim Öberg, kandiderar till Ordförande för Maskinsektionen för kommande verksamhetsår 12/13. Jag är inte lite nervös. Tro mig. För några veckor sedan satt jag i intervju med Maskins valberedning i över 2 timmar och tömde ut hela min själ (kändes det som). Nu har jag ju visserligen gått igenom det här förfarandet två gånger tidigare, främst inför valet till Studienämndsordförande, men det är alltid lika nervöst. Vad som dessutom gör det hela värre denna gången är att Ordförande och vice Ordförande väljs genom urnval, dvs. någon/några veckor innan Sektionsmötet (då alla andra förtroendeposter väljs) hålls ett urnval i Maskinkorridoren där alla medlemmar röstar på det klassiska analoga sättet med lappar i en urna. Som tur är ryker det här förfarandet med start nästa år, så Ordförande 13/14 kommer istället väljas på Sektionsmötet (SM) och således få möjlighet att presentera sig själv inför alla närvarande och inte bara beskrivas i valhandlingar (så mycket bättre!).

Dock måste jag lyfta på hatten för VB i år, till skillnad från andra år då jag kandiderat har de i år verkligen gjort ett gediget jobb och jag känner mig mycket rättvist och väl beskriven i urnvalshandlingarna (som ni hittar här om ni är nyfikna).

Tyvärr har jag varit dödssjuk sedan i fredags (typiskt!) och det oroar mig att jag inte funnits på plats under valet. Men, men. Det är bara att hoppas att de som vill rösta på mig gör det för andra anledningar än att jag agerar grekisk inkastare i Maskinkorridoren.

Hur som, imorgon är sista dagen att rösta och ni Maskinare som läser detta – rösta! Det är er sektion och era pengar som Ordförande med Styret ska förvalta. Se till att ni väljer någon ni tycker skulle göra ett bra jobb!

Och röstar gör ni under luncherna idag och imorgon i Maskinkorridoren!

2 Replies to “Fröken Ordförande?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.