3 Replies to “Hitta ingenjören i dig!”

 1. Kul med en sida som denna! Jag visste inte heller vad en ingenjör gjorde då jag började på maskinteknik på Chalmers hösten 2000, sen tog det tre år innan jag hittade rätt, inriktningen skeppsbyggnadsteknik/naval architect. Idag jobbar jag i Oslo på en firma med kontor i hundra länder och har själv haft möjlighet att jobba två kortare perioder i Asien, både i blåställ på världens största varv och på kontor. När jag pluggade så var en av de slogans som Chalmers körde med “En Chalmersutbildning gör världens skillnad” och det ligger något i det, vi ingenjörer är viktiga och gör en massa olika saker (kanske därför det är så svårt att beskriva yrket?).
  Lycka till med att locka fler tjejer, vi behövs för att få en bättre balans!

  1. Hej Maria!
   Vad kul att du hittat till vår sida och tack för lyckönskningarna! Intressant det där med att så många (inkl. mig själv) har så lite koll på vad ingenjörsutbildningen är när vi börjar. Och bevisligen tar det ibland ett tag att hitta rätt. Jag var inne på helt andra grejer när jag började än vad det nu ser ut att bli (som master alltså). Men det är det som är charmen med Maskin, att det är så brett och lämnar så många “dörrar” öppna så långt in i utbildningen 🙂

   1. Ja, det är en snårskog där ute och oändliga möjligheter 🙂 Tyvärr är ju vårt yrke lite av en doldis, inte så väldigt ofta man läser en roman eller ser en film om ingenjörer (skulle väl vara Stig-Helmer Olsson då som läste till ingenjör på distans), men däremot kryllar det av läckra läkare, advokater, poliser och brandmän. Tyckte TV-serien “Felix stör en ingenjör” gav en kul inblick i vilka möjlighter som finns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.