Gotta catch ’em all – eller hur var det nu?

Under sommarlovet (i ärlighetensnamn är det ju inte mycket till sommarlov nu för tiden, alla jobbar ju) och andra perioder med ledighet finns det framför allt en sak jag ägnar mig helhjärtat åt: skönlitteratur. Jag har alltid varit en bokmal (ändå sedan barnsben och då som stolt medlem i bokklubben Läslusen) och det finns få saker jag njuter så i fulla drag av som en riktigt bra bok.

Således fick följande tre böcker följa med under min vecka i Italien:
~ Kunzelmann och Kunzelmann av Johan Vallgren
~ The life of Pi av Yann Martel
~ Den stygga flickans rackartyg av Mario Vargas Llosa

Tre helt olika böcker. Precis som jag vill ha det. Därför vill jag oxå ogärna rangordna dem men Kunzelmann och Kunzelmann knep nog första platsen trots allt. Vallgrens stil och svenska är fullständigt briljant och han lyckas beskriva de mest vardagliga saker med en underbar humoristisk ton som fått mig att garva gott flertalet gånger längs de 530 sidorna. Nedan följer ett stycke som ni bekanta med Pokémonfenomenet under 90-talet och lite allmän tv-spelsvokabulär bör uppskatta.

2 Replies to “Gotta catch ’em all – eller hur var det nu?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.