Statistiken pekar rakt uppåt!

Det är mycket som snurrar i huvudet för tillfället och tiden att sätta sig ner och sortera tankarna känns aningen knapp. Men det största intrycket de senaste veckorna lämnat efter sig är onekligen resultatet av årets rekrytering till SN (Studienämnden) bland årskurs ett på Maskinsektionen. Vi hade det första förmötet (inför de länkmöten där vi sedan träffar alla föreläsare varje årskurs för sig och diskuterar det mest akuta/viktiga) i veckan och det gick över all förväntan, i alla fall från min och Linas sida. Vi är nu nästan 40 personer i nämnden och jag måste erkänna att det var lite nervöst att kliva upp inför alla och hålla i mötet. Men det gick vägen och jag tror och hoppas att alla nya medlemmar kände sig som hemma.

Maskins Studienämnds logga

Jag vet att jag pratar mycket om min kära Studienämnd men det är helt enkelt för att det är bland det häftigaste och roligaste med att plugga på KTH. För första gången under min skoltid har jag ett reellt inflytande över min utbildning! Är det något jag inte gillar, ett kursupplägg jag inte köper eller ett KS-system jag inte tycker fungerar så kan jag påverka det! Kanske inte alltid under min egen tid på kursen men garanterat inför nästa omgång! Det är ju det som är grejen, att vi alla jobbar för varandra. De i årskursen över mig har gjort sitt yttersta för att göra mina kursomgångar så bra det bara går och nu jobbar jag häcken av mig för att de som börjar 1-3 nästa år ska få det ännu bättre.

Härligt nog visade det sig redan på första förmötet att allt slit tidigare år verkligen betalat sig – ettan var riktigt nöjda med det mesta och tonen skiljde sig markant från hur det lät när min årskurs (hösten 2009) hade sitt första förmöte. Det om något var galet motiverande! Och även statistiken backade upp arbetet i reella siffror – hela 94 av 128 teknologer i kull HT-10 på Maskinprogrammet flyttades upp från ettan till tvåan, d.v.s. tog sina 45 poäng av totalt 60. Detta står i stark kontrast mot de 65 av 129 teknologer som tilläts börja tvåan ur kull HT-09 (min årskull).

Nu håller jag tummarna för ännu bättre resultat för kull HT-11!

One Reply to “Statistiken pekar rakt uppåt!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.