Filmjölkslimpa á la Kim

Inspirerad av Carros morotskaka kände jag genast lusten att dela med mig av mitt allra bästa brödrecept. För det är nämligen så att när man pluggar långa dagar är A och O att äta ordentligt! Så mitt bästa tips är bra matlådor och ordentliga mellanmål, gärna en skiva underbart gott hembakat bröd med avokado eller ägg och kaviar.

Men det allra bästa är att nämnda bröd är sanslöst enkelt att baka, du kan vara en fullständig nybörjare och ändå klara detta, jag lovar! Inget knådande, ingen jäsning, inget krångel!

Filmjölkslimpa á la Kim
2.5 dl grahamsmjöl
3 dl dinkelmjöl
2 dl vetekross
1 dl fiberhavregryn
1 dl linfrön

1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor

4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl hasselnötter
1 dl russin

Blanda filmjölk, sirap, hackade hasselnötter och russin i en bunke. I en annan bunke blandar du grahamsmjöl, dinkelmjöl, vetekross, fiberhavregryn, linfrö, salt, brödkryddor, bakpulver och bikarbonat. Rör sedan ned mjölblandningen i första bunken. Blanda ordentligt. Häll smeten i smörad och bröad form. Grädda ca 50 min på 200 grader i nedre delen av ugnen. Klart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.